De Werelderfgoederen zijn de wereldwijd door UNESCO erkende locaties, gebouwen en natuurgebieden, die bescherming en behoud voor volgende generaties rechtvaardigen. De Werelderfgoederen in Nederland zijn door UNESCO betiteld als “van uitzonderlijke waarde, uniek en enig in z’n soort”. In Nederland zijn de negen erkende Werelderfgoederen verenigd in Stichting Werelderfgoed.nl. Deze draagt zorg voor de belangenbehartiging van deze werelderfgoederen door de gezamenlijke identiteit in Nederland beter te positioneren met als doel het publieksbereik te bevorderen.

Opdracht:
Het uitvoeren van een quickscan met betrekking externe financieringsmogelijkheden en het bijbehorende te voeren beleid om dit te realiseren.
Focus op: sponsoring, fondsen, crowdfunding en mecenaten. i.s.m. EL Projectmanagement & Marketingcommunicatie

———————————————————————————————————————————————-

PERSBERICHT

14 juni 2014

Minister Bussemaker geeft startsein voor Werelderfgoedweekend

Vandaag, zaterdag 14 juni, heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker het Werelderfgoedweekend 2014 geopend in Middenbeemster. Op het prachtige marktplein lanceerde ze ook de UNESCO Werelderfgoed Tours. Tours waarmee vanaf nu meerdere werelderfgoedlocaties gemakkelijk op één dag te bezoeken zijn. 

Minister Bussemaker: “De tours verbinden de werelderfgoedlocaties en vertellen zo het complete verhaal van Nederland en de Nederlanders. Werelderfgoed waar Nederland trots op mag zijn.” 

Drukbezochte eerste dag

De opening door de minister vormde de aftrap van een prachtige eerste dag van het Werelderfgoedweekend. Alle Nederlandse werelderfgoedlocaties openen dit weekend hun deuren voor publiek en zorgen voor een bijzonder en gevarieerd programma met als thema ‘reizen’.

Vandaag waren er allerlei leuke activiteiten, onder andere op molencomplex Kinderdijk en het Ir. D.F. Woudagemaal. Hier werd de nieuwe UNESCO Werelderfgoed tourbus met kinderboekenschrijver Arend van Dam en illustrator Alex Wolf door kinderen verwelkomd. De mannen brachten een spontaan kinderprogramma over werelderfgoederen met veel tekenacties en natuurlijk werd er voorgelezen uit hun boek ‘Overal en Ergens…. “Jullie maken dus een wereldreis!”, reageerde een van de jonge aanwezigen enthousiast.

De activiteiten van het Werelderfgoedweekend zijn nog het hele weekend in volle gang. U bent ook zondag 15 juni nog van harte welkom. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie en de brochure met het programma opwww.werelderfgoed.nl.

UNESCO Werelderfgoed Tours

De UNESCO Werelderfgoed Tour maakt het mogelijk om in drie dagen tijd alle werelderfgoedlocaties in Nederland te bezoeken. Een kortere tour boeken is ook mogelijk. De tours verbinden de werelderfgoedlocaties en vertellen zo het complete verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. Op elk erfgoed staat een gids klaar die een rondleiding geeft en het verhaal van het werelderfgoed vertelt. De tours zijn van hoge kwaliteit: bezoekers stappen in een comfortabele bus en krijgen gedurende de dag koffie, thee en een verzorgde lunch. Door samenwerking tussen Arriva Touring, www.arrivatouring.nl en StichtingWerelderfgoed.nl zijn de UNESCO Werelderfgoed Tours tot stand gekomen. Meer informatie over deze unieke tours is te vinden op www.werelderfgoed.nl.

Nederlands werelderfgoed

Nederland heeft negen door UNESCO erkende werelderfgoederen. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen het bijzondere verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. De Nederlandse werelderfgoederen zijn: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, het Woudagemaal, Willemstad Curaçao, Droogmakerij De Beemster, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee en de Grachtengordel van Amsterdam.

Meer nieuws en informatie vind je op www.werelderfgoed.nl

—————————————————– einde persbericht ——————————————————–